Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Herinrichting parkeerterrein sportpark Birkhoven, Amersfoort

In opdracht van de gemeente realiseren we een duurzame parkeervoorziening op sportpark Birkhoven in Amersfoort. De herinrichting loopt vooruit op de toekomstige aanleg van de nieuwe westelijke ontsluiting van Amersfoort. Het parkeerterrein krijgt 350 plaatsen, wordt door ons geheel opnieuw ingericht en de werkzaamheden bestaan uit het voorbereidende grondwerk, circa 6000 m² straatwerk en de plaatsing van elektrische laadpalen en verlichting. Voorafgaand aan de projectstart hebben wij alle wensen van de gemeente, de sportverenigingen en de verschillende stichtingen verzameld en vertaald tot een ontwerp welke door iedereen is goedgekeurd. In het ontwerp speelt duurzaamheid een grote rol; enkele voorbeelden zijn de 22.000 stuks grasbetontegels die zijn gemaakt van gerecycled beton, worden de vrijgekomen materialen hergebruikt en zijn de verlichtingsmasten van gerecycled plastic gemaakt.

De uitvoering van de werkzaamheden is goed en doordacht opgezet. Doordat het werk is verdeeld in 5 verschillende fases kunnen bezoekers van zowel het zwembad, de hockeyclub en de atletiekvereniging hun bestemming altijd veilig bereiken. Door de gekozen fasering kon de fundatie van het parkeerterrein tevens dienst doen als entree van het festival Into the Woods, welke tijdens onze werkzaamheden op het terrein plaatsvond.

Inmiddels verschijnen er wekelijks 75 parkeerplaatsen en komt het eind in zicht. Over 4 weken is de totale uitvoering gereed en biedt de parkeerplaats plek aan 350 auto’s, kunnen bezoekers op een veilige manier het terrein betreden of verlaten en kunnen zij hun auto opladen met groene stroom via de door ons aldaar geplaatste autolaadpalen.

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >