Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Toplaagverbetering voor golfbaan Emmeloord

Golfbaan Emmeloord kampt al langere tijd met waterproblematiek, vandaar ook dat de gemeente Noordoostpolder een aanbesteding heeft georganiseerd om dit op te lossen. Zes van de negen holes zijn gelegen op de voormalige stortplaats het Friese Pad en destijds bij de aanleg afgedekt met een dikke ondoordringbare kleilaag. Dit geeft al vanaf de opening van de banen problemen met nattigheid in de winterperiode. In opdracht van de gemeente Noordoostpolder zijn we – na het winnen van de aanbesteding – onlangs gestart met de werkzaamheden.

Om de afvoer van het water te verbeteren wordt er door ons in totaal 15.000 meter drainage aangelegd op de bestaande fairways. Al deze drainageleidingen worden aangesloten op putten die het water door middel van hoofdleidingen van de stortplaats moet afvoeren. De klei uit de drainagesleuven wordt opgevangen en afgevoerd en de sleuven worden gevuld met een waterdoorlatende mix van lava-kokos. Na het draineren worden de fairways bovendien bewerkt met de Vibra Sandmaster om het oppervlaktewater nog sneller via de drainsleuven af te voeren.

Het is een uitdagende klus gezien de bijkomende moeilijkheden binnen de projectrealisatie; de aanwezigheid van een afdekfolie van de vuilstort op 1 meter onder het maaiveld, de terreinmodulatie van het golfterrein en niet te vergeten de kort gemaaide fairways die er na de zomer nog prima bij liggen en waar aansluitend aan het werk weer gegolfd wordt.

  

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >