Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Ecologische zone golfbaan, Naarden

Op golfbaan Naarderbos te Naarden is er gestart met de aanleg van een ecologische verbindingszone tussen het natuurgebied Naardermeer en de randmeren. In opdracht van Grontmij wordt er door Aannemingsbedrijf Jos Scholman uit Nieuwegein gewerkt aan de realisatie van het ontwerp dat eerder is gemaakt door samenwerking van golfarchitect, ecologen en provincie Noord-Holland.

Al vanaf het prille begin van golfbaan Naarderbos is duidelijk dat er rekening werd en wordt gehouden met de natuur. Met de realisatie van de ecologische verbinding door de golfbaan wordt hier nu weer een flinke stap in gemaakt. De rijke natuur op de golfbaan is van grote toegevoegde waarde op de beleving van de golfer. Door het aanbrengen van grote duikers onder het fietspad, een ecologische duiker onder de IJsselmeerweg en het plaatsen van bruggen op de baan, is het straks mogelijk dat bevers en otters een bezoek gaan brengen aan golfbaan Naarderbos.

Door de ecologische ingrepen krijgt de baan enkele aanpassingen, zoals de aanleg van een oefengreen, inkorten van een hole en de aanleg van een waterpartij. Dat laatste gebeurt bij hole 5, waar ook een nieuwe bunker komt te liggen. Verder komt voor hole 8 water te liggen en om de green te bereiken wordt een houten brug over het water gemaakt. De teebox van hole 9 wordt tenslotte omgetoverd tot eiland dat alleen met een brug te bereiken is.

De werkzaamheden worden de komende periode uitgevoerd en uiteraard wordt er zorggedragen voor zo min mogelijk overlast voor de spelers. Daarbij zijn er op de holes waar gewerkt wordt tijdelijke greens en tees ingericht en deze zullen alleen worden gebruikt indien er op de betreffende plekken werkactiviteiten plaatsvinden.

Media 73 Media 74

Laatste nieuws over dit project
Nieuwsarchief van dit project >

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >