Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Herinrichting Hornmeerpark, Aalsmeer

In Aalsmeer realiseren we in opdracht van de gemeente de herinrichting van het Hornmeerpark. Aangezien dit park in de loop der jaren is verouderd en qua contouren is gewijzigd door de recente aanleg van het aangrenzende sportpark, wordt het nu door ons gerenoveerd. De groene buitenbeleving van en voor de vele trouwe parkbezoekers staat hierin centraal. En zal na gereedkomen een groene impuls vormen voor de nabije omgeving en mogelijk nog meer bezoekers naar het park trekken.

Het vernieuwde Hornmeerpark wordt voorzien van natuurlijke oevers met water- en oeverplanten en natuurlijk gras (bermen), een groot grasveld waarop gerecreëerd kan worden, nieuwe half verharde wandelpaden, nieuwe watergangen met bruggen en een vlonder waarlangs het water met haar flora & fauna van dichtbij beleefd kan worden.

We zullen er gefaseerd te werk gaan en (waar mogelijk) direct na gereedkomen delen van het park openstellen voor gebruik. Grofweg wordt er in de eerste twee fases de basis voor de renovatie gelegd en zullen we ons naast het diverse grondverzet met name concentreren op de creatie van de nieuwe padenstructuur en het gereedmaken van de verschillende groenstroken en gazons in het park. In de fases 3 en 4 verzorgen we de aanleg van de bruggen en worden de nieuwe waterpartijen- en gangen gegraven en vlonder aangelegd. Tot slot worden er in het najaar de bomen geplant waarmee de herinrichting voltooid zal zijn.

Artist impressions en schets van het vernieuwde Hornmeerpark:

   

Laatste nieuws over dit project
Nieuwsarchief van dit project >

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >