Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Restauratie landgoed De Breul, Zeist

In opdracht van Utrechts Landschap zal Aannemingsbedrijf Jos Scholman de restauratiewerkzaamheden op Landgoed De Breul realiseren. Er zullen diverse bomen worden vervangen, de vijver zal worden gebaggerd en de oorspronkelijke padenstructuur wordt hersteld. Een mooi groenproject wat het landgoed na realisatie nog aantrekkelijker maakt voor planten, dieren en bezoekers; er ontstaat een prachtig landgoed om van te genieten!

De werkzaamheden worden gerealiseerd op basis van een eerder gemaakt herstelplan wat grofweg neerkomt op een revitalisering van de beplanting en herstel van de paden. Op het landgoed zijn in de loop der jaren veel rhodondendron groepen uitgegroeid, zijn zichtassen langzaam dichtgegroeid en zijn op veel plekken boompjes gaan groeien waar ze eigenlijk niet thuis horen. Door de vele opslag van boompjes en uit de kluiten gewassen heestergroepen zie je soms het park niet meer. Naast relatief veel klein snoeiwerk zullen ook een aantal grote bomen verdwijnen. Veel van die bomen zijn langzaam dood aan het gaan en in sommige gevallen dreigt de top naar beneden te komen waardoor ze een gevaar voor wandelaars zijn. De meeste van de grote bomen die verdwijnen worden vervangen door nieuwe aanplant; zomereik, wintereik, rode beuk, zomerlinde, winterlinde en tulpenboom.

Daarnaast zal een grote hoeveelheid heesters worden aangeplant waardoor het park meer kleur krijgt. Door het baggeren van de vijver zal de waterkwaliteit en de afvoer van het water verbeteren. En bij het herstel van de padenstructuur worden sluiproutes afgesloten.

Laatste nieuws over dit project
Nieuwsarchief van dit project >
 

Discipline(s) binnen dit project

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >