Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie

Wagenpark op waterstof verder uitgebreid: 17 emissievrije bedrijfswagens geleverd

05 jun 2024 Duurzaamheid
Waterstofbussen-1024x683

Voor de verduurzaming van ons wagenpark en groot materieel, zetten wij als organisatie vol in op waterstof. Naast onze 29 personenwagens op waterstof, 7 waterstoftrekkers, 4 holders en 2 kranen, is ons voertuigenpark in juni 2024 uitgebreid met 17 exemplaren van de Opel Vivaro-e HYDROGEN.

Halverwege 2023 hebben we met autofabrikant Stellantis de overeenkomst gesloten voor de levering van 17 Opels Vivaro-e HYDROGEN. Deze bestelbussen met waterstof-elektrische aandrijving zijn inmiddels bij Jos Scholman geleverd en zijn klaar voor gebruik. Met de komst van deze bedrijfswagens kunnen we onze stedelijke distributie en het vervoer van klein materiaal naar onze projecten flink verduurzamen.

Opel Vivaro-e HYDROGEN: slim concept zonder concessies

De Opel Vivaro-e HYDROGEN is gebaseerd op de batterij-elektrische Opel Vivaro-e. In plaats van een batterij, wordt de Vivaro-e HYDROGEN aangedreven door een waterstofbrandstofcel van 45 kW. Deze Fuel Cell technologie is zo compact dat de laadcapaciteit en het laadvolume volledig behouden blijven. Met een grote actieradius van 400 kilometer en een tanktijd van circa vijf minuten, bieden deze wagens alle voordelen van emissievrij rijden, zonder concessies te doen op efficiëntie.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Elk kwartaal het laatste nieuws ontvangen over onze projecten en ontwikkelingen binnen ons bedrijf? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Instemming(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.