Aannemingsbedrijf Jos Scholman

Fietsbrug Plofsluis, Nieuwegein

Onlangs was er een informatieavond omtrent de realisatie van de fietsbrug bij de Plofsluis, de Nieuwe Heemsteedsebrug. Doel van de avond was de nabije bewoners en overige belangstellenden te informeren over de status van het project. Een tot de verbeelding sprekend Infraproject waarvoor Aannemingsbedrijf Jos Scholman samen met HSM de realisatie zal verzorgen.

Met de realisatie van de nieuwe fietsbrug wordt de eeuwenoude verbinding tussen Nieuwegein en Houten hersteld. Het zal een vaste verbinding gaan worden over het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van de bestaande Plofsluis. De fietsbrug zal onderdeel gaan uitmaken van het ‘Hoofdnet Fiets’ van de gemeente Nieuwegein en is bovendien onderdeel van de routes in het project ‘Fiets Filevrij’. Kortom een verbinding die goed is voor de bereikbaarheid en het fietsklimaat in de regio. Onderzoek en ontwikkeling van het tot de verbeelding sprekende project loopt al geruime tijd. HSM uit Schiedam is als hoofdcontractant verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de stalen brug. Een brug met een lengte van in totaal bijna 220 meter die op de werf in Schiedam wordt opgebouwd. En daarna in z’n geheel wordt overgevaren richting de Plofsluis om aldaar te worden geplaatst.

Vòòr het zover is, zal Aannemingsbedrijf Jos Scholman het complete grondlichaam, de aanlanding van de fietsbrug aan de zijde van Houten gaan realiseren. Wij zijn binnen dit prestigieuze project verantwoordelijk voor het grondwerk, de hellingbaan en de betonnen pijlers die de Nieuwe Heemsteedsebrug zullen gaan dragen. Een bijzonder mooie klus waarbij we in de realisatie nadrukkelijk rekening houden met de aansluiting van de fietsbrug op het nabij gelegen gebied. De vloeiende lijn van de fietsbrug wordt dan ook op het speciaal door Aannemingsbedrijf Jos Scholman opgebouwde talud doorgezet in een fietspad op het grondlichaam met steeds wisselende vergezichten. Diverse trappen, verlichting, meubilair en de beplanting maken het geheel compleet.
Onze werkzaamheden ter plaatse zullen zeer binnenkort van start gaan om tijdig gereed te zijn voor het plaatsen van de brug. Naar verwachting zal dit begin mei 2015 gaan plaatsvinden. Het beloofd een enerverende gebeurtenis te gaan worden met veel publiciteit voor de regio, HSM en uiteraard ook Aannemingsbedrijf Jos Scholman!

Jos-Scholman-en-Plofsluis-JS-634 Jos-Scholman-en-Plofsluis-JS-1 Jos-Scholman-en-Plofsluis-JS-2

Laatste nieuws over dit project
Nieuwsarchief van dit project >
 

Discipline(s) binnen dit project

Contact

Bel ons

030 - 60 44 282

of stuur een e-mail

info@josscholman.nl

Ga naar Contact >